Wie ben ik

Ik ben Elles Tromp.  Als meisje was ik vroeger al bezig met poppenspel. Ik verzon hele verhalen bij de knuffelverzameling op mijn bed.

In mijn werk als kleuterleerkracht merkte ik hoe kinderen werden aangetrokken door een handpop. Het moment dat ik de handpop introduceerde waren alle blikken op deze pop gericht. Dit inspireerde mij om een opleiding tot poppenspeler te volgen aan de Jan Klaassen Academie. Ik ben heel erg enthousiast geworden door deze opleiding.

De poppenkast vond ik zelf minder geschikt omdat je minder goed de reacties van de kinderen kan peilen. Ik besloot daarom een eigen invulling te geven aan het poppenspel. Ik maak mijn poppen en attributen zelf van papier mach√© en stof of wol. Daarnaast maak ik ook gebruik van geschilderde doeken die de verhaallijn aangeven. De “Toverfluit”, mijn dwarsfluit, gaat altijd mee. Ik begin graag de voorstelling met een liedje waardoor de kinderen al een beetje ‘betoverd’ raken door deze prachtige fluit.

Ik krijg veel enthousiaste reacties van ouders en kinderen op mijn voorstelling. Die aandachtige blikken van de kinderen, daar doe je het voor….

Wil jij je ook laten betoveren?

Laat je bericht achter